Gastblog: Wat zichtbaar zijn betekent voor Nancy van den Heuvel

 

Voor mij geldt:
Door anderen te helpen op mijn manier word mijn talent ook zichtbaar en zo helpen we elkaar.;-)

~ Gastblog Nancy van den Heuvel

 

Nancy van den Heuvel - referentie - omslag -Zichtbaar Netwerken

 

Zichtbaar zijn is wat ieder mens namelijk wil. Ook al zitten er best wat mensen bij die aandacht ontvangen verschrikkelijk vinden. Via een andere weg lukt het ze dan vaak wel om te waardering te ontvangen.

Je leest het in deze gastblog van Nancy van den Heuvel.

 

 

Werken met mensen met een beperking

Wat zichtbaar zijn betekent voor Nancy van den Heuvel - werken met beperking - Zichtbaar Netwerken

Zo werk ik al een hele tijd met mensen met een beperking. Sommigen van hen zijn niet meer in staat om te werken. Met als gevolg dat ze soms jarenlang op de bank zitten. Niemand die hun talent ziet. Zo heb ik een meneer ondersteunt die depressief was, lichamelijk veel klachten had en dacht dat niemand op hem zat te wachten.

 

Ik heb hem toen mee genomen in mijn programma, waarin mensen kijken naar waarmee ze nog wel van betekenis kunnen zijn voor de samenleving. Ik werk hierin aan inclusie*. Meneer is bij een bedrijf in de buurt nu de persoon die zorgt dat de buitenboel netjes is. Eigenlijk zorgt hij voor het visitekaartje van de winkel.

 

Weer nut in het leven voelen!

Wat zichtbaar zijn betekent voor Nancy van den Heuvel - nut van leven - Zichtbaar Netwerken

Het maakte hem gelukkig dat zijn talent werd gewaardeerd. Hij voelde zich weer van nut! Doordat hij voelde dat hij weer meetelde had hij geen medicatie meer nodig. Toen ik hem vroeg hoe dat kwam zei hij “het was vast psychische pijn”. En ik voelde dat het juist was wat hij zei.

 

Aan zichtbaarheid werken

Wat zichtbaar zijn betekent voor Nancy van den Heuvel - zichtbaarheid werken - Zichtbaar Netwerken

Het andere vlak waarop ik aan zichtbaarheid werk is om medewerkers/ mensen te ondersteunen om hun werk/leven zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren. Ik heb zelf ervaren toen er veel veranderde op mijn werkvloer, dat ik de verbinding kwijtraakte met de mensen om me heen.

 

Verbinding met medewerkers

Wat zichtbaar zijn betekent voor Nancy van den Heuvel - verbinding medewerkers - Zichtbaar Netwerken

Daar voelde ik dat ik me niet gezien voelde en dat het werk die we deden niet gezien werd. Ik heb na een tijd voor mezelf de keus gemaakt dat ik organisaties wil helpen met het verbinden van hun medewerkers. Vaak huren bedrijven organisaties in die hun mensen weer in het gareel moeten zien te krijgen.

Er worden grote rapporten gemaakt, en testen ingevuld. In mijn opinie gaat het dan niet waar het over zou moeten gaan. Het gaat erom dat je vraagt hoe het met iemand is. Zo heb ik onlangs een team begeleidt die samen waren gevoegd. Een aantal werknemers zaten in de weerstand. Ze voerden bepaalde taken niet uit.

 

Dé vraag gaan onderzoeken

Wat zichtbaar zijn betekent voor Nancy van den Heuvel - vrag onderzoeken - Zichtbaar Netwerken

Ik ben met hen toen eerst via opstellingen** gaan onderzoeken waar hun vraag lag. Daarna zijn we in gesprek gegaan erover. Ik merkte dat één medewerkster nog geen afscheid had genomen van haar oude functie. Hier ben ik bewust stil bij gaan staan. Ze vertelde dat ze van haar vorige functie hield.

Ik vroeg haar of ze wel voelde dat ze van haar oude functie mocht houden. Ze antwoordde van niet. Door ruimte te geven aan haar gemis, kwam er bij haar ruimte vrij om verder te kunnen gaan met haar nieuwe functie. De weerstand was weg. Vaak willen we te snel vooruit, dat we de rest vlug willen vergeten. Alleen zo werkt het niet voor ons binnenste.

 

Verlangend en kunde zichtbaar maken

Zichtbaarheid zit hem voor mij erin dat ik iemand zijn verlangens en kunde zichtbaar maak en ruimte geef. Hierdoor kan er iets gaan stromen bij de ander wat mooie resultaten oplevert waardoor ze zichtbaar worden.

 

Wie is Nancy?

Mijn naam is Nancy van den Heuvel ik woon met mijn partner in Arnhem, ben dol op goede thee en honden. Ik ben moeder van twee kinderen die een opleiding doen waar hun hart bij ligt. Ik werk al ruim 20 jaar met mensen. De laatste jaren heb ik me geschoold in diverse opleidingen en cursussen, waaronder NLP en familieopstellingen en systemisch werken.

Ik ondersteun mensen om hun talent te ontdekken en in te zetten binnen de samenleving & ik ondersteun teams en individuen bij het verkrijgen van inzicht in gedrag en emoties om zo meer geluk te ervaren. Mijn werkwijze is dat ik methodisch werk op een creatieve en intuïtieve manier.

Door anderen op mijn manier te helpen, word mijn talent ook zichtbaar en zo helpen we elkaar.;-)

 

* Inclusie houdt in dat je echt meedoet binnen de samenleving.
**Een opstelling is een krachtige manier om onderliggende patronen zichtbaar te maken.

 

Wil je meer over mij of mijn aanbod weten, kijk voor meer informatie over mijn aanbod voor mensen die weer in de samenleving van betekenis willen zijn op www.inclusiefjij.nl of voor mensen die (werk)geluk willen ervaren op www.nancyvandenheuvel.nl.

 

Nancy van den Heuvel - referentie - Zichtbaar Netwerken

 

Nancy van den Heuvel
Zorg voor de mens achter de organisatie.

www.nancyvandenheuvel.nl.
Instagram: @betrokkenheidwerkt
Facebook pagina: werkgelukkig
LinkedIn: Nancy van den Heuvel

 

 

Wij zijn altijd op zoek naar gastbloggers, ben jij onze volgende?

Klik hier voor meer informatie.

Gastbloggers gezocht _ Zichtbaar Netwerken

 

 

Namens het Team van Zichtbaar Netwerken bedanken wij, Mariska & Martiena, Nancy voor het delen van haar gastblog op onze website.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *