Ondernemersverhaal Mariska Huijnen

 

Waar begon het allemaal voor Mariska?

~ Gastblog Mariska Huijnen – TopGemerkt

 

 

In oktober 2017 op een maandagochtend om 8 uur kopieerde ik de Facebook link van mijn Facebook post. Deze link zette ik in een Facebook groep die was ontstaan na aanleiding van een challenge die ik eerder had gevolgd.

De challenge ging erover hoe je in 5 dagen tijd 31 Facebookpost kon maken. Dit heeft mij tot de dag van vandaag geïnspireerd om het juist heel anders aan te pakken… 😉

 

 

 

DE INTENTIE

Ondernemersverhaal Mariska - Intentie - Zichtbaar Netwerken

De intentie van de Facebook groep was om je post van die dag in te zetten en dan op elkaars post te reageren voor meer interactie en het boosten van je bericht.

Dit heb ik toen dik 4 tot 5 maanden gedaan en hieruit heb ik Martiena mogen ontmoeten. Met Martiena heb ik toen echt urenlange gesprekken gevoerd in die tijd en het klikte geweldig.

Hieruit wilde ik ook heel graag voor groepen staan en trainer worden. Zij is presentatiecoach en presentatietrainer en zij helpt ondernemers met hun presentatievaardigheden maar ook om je bedrijf online te presenteren.

Natuurlijk zit hier nog een heel verhaal vooraf en deze kan je hier lezen.

Zo heb ik heel veel (van Martiena) mogen leren en het besef gekregen dat ik mijn online business meer body moest gaan geven.

Op dat moment werkte ik nog in loondienst en in de vrije overige uren besteedde ik aan de opkomst van (toen nog) MH Business Support.

 

 

MIJN BUSINESS MEER BODY!

Ondernemersverhaal Mariska - Meer body - Zichtbaar Netwerken

Ik begon overal cursussen, trainingen en webinars te volgen over hoe je een online business van de grond kon krijgen. Ik downloadde mega veel gratis e-books, mini cursussen of checklists. Ga zo maar door!

Vooral in het begin heb ik echt alles zelf moeten uitvogelen, uitpluizen en wel 100 YouTube video’s bekeken en tig aantal e-boek downloads verder. LOL.

In de weekenden werkte ik aan mijn content. Ik zorgde dat ik vooruit werkte en op zoek ging naar de beste ideeën of leuke post om te plaatsen. Maar nu vooral meer gericht op:

 

 • Hoe kan ik mijn onderneming nu meer body geven?
 • Hoe kan ik dit persoonlijkheid meegeven?
 • Hoe kan ik laten zien dat ik achter dit bedrijf zit?
 • Hoe kan ik er voor zorgen dat men mij gaat herkennen?
 • Wat moet ik doen om meer volgers te krijgen op Facebook?

 

 

 

CONSTANT ONTWIKKELEN

Ondernemersverhaal Mariska - voor jezelf starten - Zichtbaar Netwerken

Al die vragen naar mijzelf, daar wilde ik antwoord op en bleef mezelf hier constant ontwikkelen. Want je eigen ontwikkeling kan je doorvoeren in je business en dat heeft mij in ieder geval zeer veel verder gebracht.

NOOIT OPGEVEN

Deze puzzel vond ik echt geweldig. Ik leerde alles zelf en ook door andere business buddy’s of business relaties. Ik ben heel dankbaar voor dit proces geweest. Dat ik andere heb ontmoet en die tegen mij zeiden: Waarom ga je niet voor jezelf starten?

 

 

 

VOOR JEZELF STARTEN

Ja dikke doei! Ben je niet goed? Mijn zekerheid opgeven? Mijn vaste inkomen gedag zeggen? Die onzekerheid? No way! Maar na lang nadenken, bleek dit voor mij toch wel een goede oplossing:

 •         Meer vrijheid
 •         Meer doen wat ik wil
 •         Keuzes maken die ik wil
 •         Afspraken plannen wanneer ik ze wil
 •         Doen wat ik leuk vind
 •         Uitdagingen blijven zoeken
 •         En ga zo maar door…

 

 

 

VIRTUAL ASSISTANT

Ondernemersverhaal Mariska - Flinke takenlijst - Zichtbaar Netwerken

Toen leek de beste oplossing, omdat ik al zo lang worstelde wat ik nou echt wilde gaan doen, dat ik super als Virtual Assistant aan de slag kon. Ik was immers al secretaresse en dit was daarvan in het verlengde.

Zo besloot ik een flinke takenlijst op te stellen. Van Business Management, website beheer tot aan Social Media Management.

Er leek geen einde aan te komen. Maar ook zo ging ik zelf op onderzoek uit. Ik maakte mijn eigen website. Ik zorgde voor mijn website teksten. Ik zorgde voor producten en pakketten en hopsakee!

Starten maar. Ik had al een nodige ervaring opgebouwd met mijn eerste (hobby-)business.

Hiervoor had ik nog van mijn hobby besloten een bedrijf op te zetten. Het ging al zo veel sneller dan de eerste keer. Ik wist meteen wat ik nu goed en beter kon doen, dit scheelde echt veel tijd!

 

 

 

FOLDERBAK ZIJN?

Ondernemersverhaal Mariska - Folderbak - Zichtbaar Netwerken

Maar ja die folderbak zijn die je bij de dokter ziet staan.. werkte niet. Ik kreeg geen klanten. Hoe zat dat nou?

Ja zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar hierin heb ik mezelf in ontwikkeld, uitgedaagd en alles zelf getracht op te lossen. Niet alles zelf, maar echt hulp gevraagd waar het nodig was.

Ik moest keuzes maken, keuzes omdat mijn aanbod veel te groot was en men dus niet wist of snapte waarvoor ze bij mij moesten zijn.

 

 

 

VIRTUAL SOCIAL MEDIA SPECIALIST

Toen werd ik Virtual Social Media Specialist. Ik wilde mij alleen nog maar bezig houden met “wat is content en hoe zorg je ervoor dat je dit kan uiten op Social Media’. Uiteraard in een notendop. Hoe maak je jouw onderneming nou zichtbaar? Ik ben wederom weer op onderzoek uitgegaan.

Ik kwam er snel achter dat een post plaatsen op social media je ook niet ‘letterlijk’ klanten oplevert als er andere factoren zijn waar niet goed naar gekeken is.

 

 

 

TOPGEMERKT

Ondernemersverhaal Mariska - TopGemerkt - Zichtbaar Netwerken

In een zeer korte tijd ben ik van MH Business Support gegaan naar TopGemerkt. Waarbij ik ondernemers help om meer zichtbaarheid te creëren en klanten aan te trekken.

Toen ik de stap en sprong durfde te wagen om echt voor mezelf te starten en wist dat mijn contract niet verlengd zou worden, ben ik het totaal anders gaan aanpakken. Geleerd van alle leermomenten en alle foutjes.

Meteen ben ik gaan investeren in mezelf en ben ik mensen gaan opzoeken die 3 stappen op een hoger niveau opereren. Zodat ik snellere groei en mogelijkheden kon creëren.

Over zichtbaarheid, zichtbaar zijn, content maken, content creëren en dus content marketing, wist en weet ik inmiddels veel af. Dus ik vind het super leuk om Zichtbaar Netwerken nu samen met Martiena te mogen doen.

 

 

Neem gerust eens een kijkje op mijn website voor meer interessante blogartikelen.

 

Mariska Huijnen van TopGemerkt - onderdeel van Team Zichtbaar Netwerken

Met zichtbare groet,
Mariska Huijnen - TopGemerkt
www.topgemerkt.nl

Teamlid van Zichtbaar Netwerken

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *