Online Tool: Ken je zoom al?

GEBRUIK JIJ AL ZOOM VOOR JE ONDERNEMING?

 

Online tool Zoom - omslag - Zichtbaar Netwerken

Wij, van Zichtbaar Netwerken, zijn echt dol op Zoom! Als wij samen iets moeten bespreken gebruiken wij hiervoor Zoom.

Maar ook voor onze eigen klanten en gesprekken zetten wij graag Zoom in. 

Vandaar dat wij hierover graag een blog hebben geschreven en hierbij de 8 bekendste voordelen voor je op een rijtje hebben gezet. 

 

 

 

 

Wat is Zoom?

Zoom is een online programma waarmee je kunt bellen met elkaar. Het is vergelijkbaar met Skype, maar dan weer in een hipper jasje gestoken. Daarmee heeft Zoom meer voordelen dan Skype.

 

De voordelen van Zoom zijn:

 

1. Gesprekspartners uitnodigen

Online tool Zoom - Gesprekspartners uitnodigen - Zichtbaar Netwerken

Je kunt wel of geen leden van Zoom uitnodigen voor een gesprek. Het enige wat ze moeten doen vooraf is toestemming geven of ze jouw microfoon mogen gebruiken, zodat je te horen bent. Hierna kun je meteen van start gaan!

 

2. Meerdere mensen uitnodigen

Online tool Zoom - Meerdere mensen in gesprek - Zichtbaar Netwerken

In de gratis versie heb je de mogelijkheid om meerdere mensen tegelijk uit te nodigen. Zo kun je online met elkaar vergaderen.

 

3. Link versturen

Online tool Zoom - Link versturen - Zichtbaar Netwerken

Je kunt vooraf de link (url waar de online meeting gaat plaatsvinden) sturen naar de persoon in kwestie. Zo kan hij/zij deze link in zijn online agenda zetten. Druk vervolgens op de link en je kan meteen deelnemen aan het gesprek.

 

4. Scherm delen

Online tool Zoom - Scherm delen - Zichtbaar Netwerken

Je kunt het scherm van jezelf of met je gesprekspartner delen. Zo kun je samen naar een bepaalde website of bestand kijken en zo kun je effectief samenwerken.

 

5. Video opnemen

Online tool Zoom - Video opnemen - Zichtbaar Netwerken

Je kunt er voor kiezen om een gedeelte op te nemen of alles meteen opnemen met de optie 'video opnemen'. Zo kun je achteraf bepaalde afspraken notuleren of een stuk terug kijken. De video’s worden opgeslagen op je eigen computer.

 

6. Whiteboard

Online tool Zoom - Whiteboard - Zichtbaar Netwerken

Je kunt op het whiteboard diverse afbeeldingen tekenen tijdens jullie gesprek. Stel je voor je wil een grafiek tekenen of een visueel beeld weergeven, dan is dit echt ideaal.

 

7. Chat

Online tool Zoom - Chatfunctie - Zichtbaar Netwerken

Tijdens jullie gesprek kun je onderling nog met elkaar chatten. Het kan prima zijn dat je bepaalde regels, woorden of een opsomming wil noteren. Deze chat kunnen jullie beide zien. Vervolgens kun je alle tekst kopiëren. Tip: Zorg dat je deze tekst uit de chat op tijd kopieert en natuurlijk voor je het gesprek afsluit, anders ben je jouw tekst kwijt.

 

8. Deurbel

Online tool Zoom - Deurbel - Zichtbaar Netwerken

Stel jij bent aan het wachten op je gesprekspartner. Je gaat vervolgens nog even snel iets afmaken, dan hoor je een ‘deurbel’ afgaan wanneer je gesprekspartner binnenkomt via de url. Handig, want hierdoor kun jij switchen naar jullie gesprek.

 

Wij zijn echte fans van Zoom. Ook jij kan Zoom gratis gebruiken zoals wij hierboven hebben beschreven.

 

Ken jij Zoom al of ga je deze eens testen voor je eigen onderneming?

 

 

Wat is Zoom? Zoom is een online programma waarmee je kunt bellen met elkaar. Het is vergelijkbaar met Skype, maar dan weer in een hipper jasje gestoken. Daarmee heeft Zoom meer voordelen dan Skype. De voordelen van Zoom zijn:

Zichtbare groet,

Team Zichtbaar Netwerken
~ Mariska & Martiena

 

 

1 gedachte op “Online Tool: Ken je zoom al?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *