Een goede Instagram Feed maak je met deze tips | Gastblog Ingrid Vreijsen

 

Voor mij geldt:
Instagram is op dit moment het platform waaruit ik een groot deel van mijn omzet haal. Iets wat ik me niet kon voorstellen toen ik voor de eerste keer kennis maakte met het platform.

~ Gastblog Ingrid Vreijsen

 

Een goede Instagram feed maak je met deze tips - gastblogomslag - Ingrid Vreijsen _ Zichtbaar Netwerken

 

 

Het walhalla van het perfecte plaatje...

Een goede Instagram feed maak je met deze tips - walhalla - Ingrid Vreijsen _ Zichtbaar Netwerken

Instagram, het walhalla van het perfecte plaatje. Picture perfect is wat de klok slaat op dit platform. Er is geen platform waar het zo draait om beeldmateriaal als Instagram.

En wat vinden we dat leuk! Instagram maakt een bizarre groei door. Het is natuurlijk geweldig om een kijkje in iemand zijn leven of bedrijf te krijgen. Dat is de essentie van Instagram, je leven delen door middel van foto’s.

Doordat de focus op dit platform zo enorm op fotomateriaal ligt ontstaat bij veel ondernemers de drang naar het perfecte plaatje. Een filtertje hier, een filtertje daar. Alles voor het perfecte plaatje.

 

 

Het nut van Instagram...

Een goede Instagram feed maak je met deze tips - nut van Instagram - Ingrid Vreijsen _ Zichtbaar Netwerken

Ik weet nog dat ik een aantal jaren geleden mijn eerste voorzichtige stappen op planeet Instagram zette. Ik kom nog uit de tijd van hyves moet je weten, en de overstap naar Facebook was al booming in die tijd. Toen was daar Instagram. Ineens zag ik alleen foto’s. Ik snapte er geen bal van. Wat was het nut hiervan? Waarom deden mensen hieraan mee?

Ik weet nog dat ik de app acuut weer van mijn mobiel haalde. In die tijd had mijn bedrijf net een Facebook pagina, het kostte me al moeite genoeg dat bij te houden. Ik ging drie keer aan Instagram beginnen. Nu niet, dan niet en nooit niet.

Toch ging ik een aantal maanden later overstag. Ik zag dat grote merken zich ook op planeet Instagram bevonden. Dat triggerde mijn nieuwsgierigheid. Als de grote jongens dit platform inzetten moest er potentie in zitten voor de zakelijke markt. Ik ontdekte langzaam hoe ik door het plaatsen van foto’s contacten legde. Er ontstonden samenwerkingen en ik kreeg mijn eerste klanten via mijn DM box.

Instagram is op dit moment het platform waaruit ik een groot deel van mijn omzet haal. Iets wat ik me niet kon voorstellen toen ik voor de eerste keer kennis maakte met het platform.

 

 

Speel met het algoritme

Een goede Instagram feed maak je met deze tips - speel met algoritme - Ingrid Vreijsen _ Zichtbaar Netwerken

Steeds meer ondernemers ontdekken Instagram en zetten dit platform ook actief in binnen hun marketing. Helaas zie ik ook veel ondernemers gebukt gaan onder de druk van social media. Ze zijn dagelijks bezig om te het algoritme te bevechten en de meeste likes binnen te harken.

Mijn advies is om te spelen met het algoritme in plaats van het gevecht hiermee aan te gaan. Je gaat dit namelijk nooit winnen. Als jij denkt dat je de oplossing hebt, zet Instagram een nieuw algoritme klaar. Probeer social media te zien als een communicatiemiddel, niet als een saleskanaal. Social media is bedoeld om een goede band op te bouwen met je (potentiële) klanten.

Het is een spel van geven en nemen. Geef waarde en deel je kennis. Gebruik hierbij de optie’s die het platform je bied zoals story’s, live en natuurlijk een goede feed.

 

 

Tips voor een goede Instagram feed


 

Tip 1: Be real.

Een goede Instagram feed maak je met deze tips - tip 1- be real - Ingrid Vreijsen _ Zichtbaar Netwerken

Anno 2019 mag je dat picture perfect verhaal gewoon weer vergeten. Yes! Echtheid is de power. Mensen willen zien wie jij echt bent en wat er echt achter de schermen bij jouw bedrijf gebeurd. De essentie waar Instagram ooit voor gemaakt is lijkt steeds meer terug te komen. Echte beelden van echte mensen.

 

 

Tip 2: Show them who you are.

Een goede Instagram feed maak je met deze tips - tip 2 - laat jezelf zien - Ingrid Vreijsen _ Zichtbaar Netwerken

Een feed zonder een foto van jouw hoofd is echt not done. Mensen willen weten met wie zij zaken (gaan) doen. Zorg dus dat je jezelf laat zien in je feed. Ik adviseer altijd om bij elke zes foto’s die je plaats minstens twee foto’s van jezelf te doen. Bezoekers van je profiel zien dan heel snel wie jij bent. Door iemand te zien, ook al is dat op een foto, krijg je een gevoel dat je iemand kent. Dit helpt enorm om een connectie op te bouwen met je volgers.

 

 

Tip 3: Cut the crap.

Een goede Instagram feed maak je met deze tips - tip 3 - cut the crap - Ingrid Vreijsen _ Zichtbaar Netwerken

Plaats geen onzinnige foto’s om maar te posten. Er zijn experts die beweren dat je elke dag, of zelfs meerder malen per dag moet posten om zichtbaar te zijn. Niets is minder waar. Instagram is slim. Een account met minder posts en meer interactie is beter zichtbaar dan een account met veel posts en geen interactie. Denk hier dus over na als je een foto wil plaatsen. Ga voor kwaliteit boven kwantiteit.

 

 

Meer informatie?

Heb jij een geweldig idee of aanbod voor jouw bedrijf wat je graag zichtbaar wil maken? Ik help je als jij door de bomen het bos niet meer ziet.

Ben je beland in de jungle van social media, (online) ondernemen en het perfecte plaatje? Ik help je om jouw eigen pad te creëren. Samen duiken we in jouw bedrijf.

Wat wil jij laten zien aan de wereld? Waar kun je dit het beste laten zien, en hoe? En vooral, wat past bij jou? Alles draait namelijk om jou. Jij bent het middelpunt van jouw onderneming.

Jij moet jezelf comfortabel voelen in je eigen bedrijf.

 

 

Een goede Instagram feed maak je met deze tips - gastblog - omslag - Ingrid Vreijsen _ Zichtbaar Netwerken

 

Ingrid Vreijsen
"Zichtbaarheid kan net zo comfortabel voelen als je favoriete jeans".

 

Website: www.ingridvreijsen.nl
Instagram: @ingridvreijsen
Facebook: @ingridvreijsennl

 

 

Wij zijn altijd op zoek naar gastbloggers, ben jij onze volgende?

Klik hier voor meer informatie.

Gastbloggers gezocht _ Zichtbaar Netwerken

 

Namens het Team van Zichtbaar Netwerken bedanken wij, Mariska & Martiena, Ingrid voor het delen van haar gastblog op onze website.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *