Wat is Netwerken?

 

Wat is Netwerken nou eigenlijk?

~ Gastblog Martiena de Graaf – Echt Presenteren

 

“Je moet eens naar een netwerkbijeenkomst gaan” is vast iets wat je vaak van andere ondernemers te horen krijgt. Netwerken is goed voor je omdat jouw potentiële klant hiertussen en aanwezig kan zijn. Maar wat is netwerken nou eigenlijk?

In deze blog leg ik je graag uit waarom netwerken erg goed is voor jezelf als je onderneming. 

 

 

 

- NETWERKEN IS GEVEN EN NEMEN

Wat is Netwerken - geven en nemen  _ Zichtbaar Netwerken

Graag wil ik je meegeven dat netwerken echt geven en nemen is. Je doet het tenslotte voor jezelf maar ook voor elkaar. Bedank personen als ze iets voor je hebben gedaan of vraag gerust eens of je iets voor ze terug kan doen.

 

- NETWERK UITBREIDEN

Wat is Netwerken - Netwerk uitbreiden _ Zichtbaar Netwerken

Veel ondernemers hoor je toch zeggen dat ze niet zo heel veel mensen kennen. Het op- en uitbouwen van je netwerk gaat vaak vanzelf. Als je vaker naar netwerkbijeenkomsten gaat, zal je zien dat je echt sneller mensen zal leren kennen.

Hiermee vergroot je jouw netwerk en laat de mensen gerust weten wat je zoekt of wat je nodig hebt. Liefst zo duidelijk en concreet mogelijk. Ondernemers willen elkaar heel graag helpen dus ze zijn daarom ook absoluut bereid om wat voor je te doen.

Je hebt ook heel veel netwerk groepen te vinden op LinkedIn of Facebook. Zo heb ik samen met Mariska op Instagram een account van Zichtbaar Netwerken. Volg je ons al? @zichtbaarnetwerken?

 

- GELEGENHEDEN

Wat is Netwerken - Gelegenheden _ Zichtbaar Netwerken

Netwerken kan je overal en altijd, zelfs tijdens een verjaardag. We hebben een opsomming gemaakt van verschillende gelegenheden waarbij je zeer goed kan netwerken.

 

  • Recepties
  • Workshops
  • Seminars
  • Congressen
  • Beurzen
  • Opleidingen
  • Trainingen
  • Cursussen
  • Netwerkborrels

 

 

 

Kortom, het is super waardevol om naar netwerkgelegenheden te gaan. Je leert er andere ondernemers kennen die in de toekomst jouw klant kunnen zijn of voor wie jij eens iets kunt doen.

Netwerk jij al veel?

 

 

Martiena de Graaf van Echt Presenteren - onderdeel van team Zichtbaar Netwerken

 

Met sprekende groet,
Martiena de Graaf - Echt Presenteren
www.echtpresenteren.nl

Teamlid van Zichtbaar Netwerken

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *