Gastblog: Wat zichtbaar zijn betekent voor Guany Wassenaar

 

Voor mij geldt:
Get out there. Get to know people.

~ Gastblog Guany Wassenaar – #1608

 

GUANY WASSENAAR - hashtag1608 - gastblog _ Zichtbaar Netwerken

 

 

Dingen waar andere een mening over zouden kunnen hebben

Een kast vol mooie jurken die je niet aantrekt, een opmerking tijdens een bespreking waar je op in wilt gaan, maar die je tóch laat schieten en een kop vol kennis waar je te weinig mee doet…

Als je enigszins op mij lijkt valt dit allemaal onder de categorie “dingen waar anderen een mening over zouden kunnen hebben”.

 

 

#1608

Wat zichtbaar zijn betekent voor Guany Wassenaar - #1698 - Zichtbaar Netwerken

Zo dacht ik tot voor kort in ieder geval wel. Totdat ik afgelopen oktober mijn bedrijf #1608 startte. Waar ik onder meer andere bedrijven en ondernemers volmondig het advies geef om zichtbaar te zijn, om de wereld te vertellen waarom nu juist zij en niet een ander…

 

 

Maar is het jou ook opgevallen dat adviezen geven aan een ander vaak makkelijker is dan het opvolgen van je eigen advies?

 

 

Niet uniek maar bleek heel normaal te zijn!

Wat zichtbaar zijn betekent voor Guany Wassenaar - uniek zijn - Zichtbaar Netwerken

Tot mijn grote verbazing bleek ik hierin namelijk niet uniek te zijn. Sterker nog: ik bleek verdorie gewoon heel normaal te zijn! Door met anderen in gesprek te gaan kwam ik tot de ontdekking dat mensen, en in het bijzonder vrouwen, zich te vaak laten leiden door hun angst voor de mening van anderen.

Zonde, want toen ik me eenmaal buiten m'n comfortzone begon te bewegen bleek daar een geweldig mooie wereld vol mogelijkheden te liggen. Klaar om ontdekt te worden.

 

 

En het enige wat ik daarvoor hoefde te doen was zichtbaar zijn en openstaan.

 

 

 

Sleutel tot groei

Wat zichtbaar zijn betekent voor Guany Wassenaar - sleutel tot groei - Zichtbaar Netwerken

Nee, niets zweverigs of abstracts, maar simpelweg de realisatie dat de sleutel tot groei en succes afhankelijk is van de mate waarin jij durft te vertrouwen op je eigen mening, kennis en gevoel. “Já, leuk bedacht, maar hoe dan?!“

 

 

 

None of my business

Wat zichtbaar zijn betekent voor Guany Wassenaar - none of my business - Zichtbaar Netwerken

Voor mij viel het kwartje toen ik besefte dat wat anderen vinden ten eerste “none of my business” is, ten tweede iets is waar ik niet direct invloed op heb en tot slot misschien wel iets is wat me in positieve zin kon verrassen.

Ja, ik weet het: een teleurstellend simpele waarheid, maar ook één die je zult moeten omarmen om full speed ahead achter je doelen aan te gaan!

Met name het laatste, je in positieve zin laten verrassen, vroeg van mij een hele andere kijk op zo'n beetje alles wat ik denk, doe of voel. Ik moest anderen, om te beginnen, de gelegenheid geven om mij te leren kennen en daarvoor moest ik mezelf laten zien… flaws and all. En, misschien nog veel belangrijker, ik moest zelf gaan geloven in mijn eigen kennis en kunde.

 

 

 

Mijn visie en 20 jaar kennis en ervaring

Wat zichtbaar zijn betekent voor Guany Wassenaar - latest trends - Zichtbaar Netwerken

Dus daar waar ik me zorgen maakte over de 10 extra kilo's die ik tijdens m'n herfstdip ben aangekomen en m'n make-up doos waarvan de kleuren net niet passen bij de latest trends, beschik ik over iets wat anderen niet hebben: mijn eigen visie en 20 jaar kennis en ervaring op het gebied van o.a. marketing, communicatie en organisatiekunde. Dat is 20, 15, 10 jaar of 12, 6 of 3 maanden meer dan een ander…

Hell, al was het een dag.

 

 

 

A run for money

Wat zichtbaar zijn betekent voor Guany Wassenaar - a run for money - Zichtbaar Netwerken

Maar wat ik nooit of te nimmer uit het oog verlies, is dat er heel veel mensen zijn die mij op dat gebied “a run for my money” geven. Doordat zij expert zijn op andere gebieden, of dat al langer zijn in mijn werkveld. Maar aangezien je nooit weet wat je allemaal niet weet, zijn dit de mensen die ik wil leren kennen.

Maar hoe ontmoet ik deze mensen? Door zichtbaar te zijn!

 

 

Door nieuwsgierig te blijven. En door mezelf open te stellen en de kennis die ik heb te toetsen, te delen en - mede daardoor- uit te breiden.

 

 

Hoewel ik social media daarvoor echt een geweldig vind, blijft er één ding aan me knagen: al like ik 100x wat jij hebt gegeten voor de lunch of wat jouw #ootd is, face to face is tóch een andere dimensie.

 

 

Dus voor mij geldt: get out there. Get to know people. En nog belangrijker: het ontdekken van wat ik nog niet weet! Fouten maken hoort daarbij.

 

 

Fouten maken mag

Wat zichtbaar zijn betekent voor Guany Wassenaar - kennis delen - Zichtbaar Netwerken

Fouten maken geeft je de kans om beter te worden in wat je doet. Zichtbaar netwerken betekent voor mij dan ook meer dan het delen van mijn eigen kennis; het is het vergroten van die kennis door te leren van anderen.

● Maar waar ik nu echt benieuwd naar ben is: wat werkt voor jou? En wanneer spreken we af? Trek ik een leuke jurk aan.

 

 

Nieuwsgierig?

Bij Guany kan je zijn voor projecten, advies en ondersteuning op het gebied van communicatie, organisatie en management.

 

 

GUANY WASSENAAR - hashtag1608 - gastblog _ Zichtbaar Netwerken

 

Guany Wassenaar
Communicatie | Organisatie | Management
www.hashtag1608.com

Instagram: @mrswossenaer

 

 

 

Namens het Team van Zichtbaar Netwerken bedanken wij, Mariska & Martiena,
Guany voor het delen van haar gastblog op onze website.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *