Gastblog: Wat zichtbaar zijn betekent voor Iris de Jong

 

Ondernemersverhaal
IRIS DE JONG
-

Voor mij geldt:
Meer zichtbaarheid door nieuwe inzichten

~ Gastblog Iris de Jong

 

Wat zichtbaar zijn betekent voor Iris de Jong - I-OPENER - omslag - gastblog - Zichtbaar Netwerken

 

 

 

Iedereen wil graag een zekere mate van zichtbaarheid

Iedereen wil zichtbaar zijn, is het niet om te laten weten wie je bent, dan wel om de wereld te laten zien wat je kunt en wilt bereiken. Waar je ook werkt en wat je ook doet, iedereen wil graag een zekere mate van zichtbaarheid.

Of je nu een ondernemer bent met grootste plannen, werknemer met toekomstdromen of een individu die persoonlijk wil groeien, het draait er uiteindelijk altijd om dat anderen weten waarom jij zo uniek bent.

Dat is exact waar ik de nadruk op leg met mijn eigen onderneming:
I-OPENER Innovation & Design.

 

 

Veranderende wereld

Wat zichtbaar zijn betekent voor Iris de Jong - gastblog - technologie en internet _ Zichtbaar Netwerken

Gezien het feit dat de wereld waarin we leven continu in beweging is, worden wij geacht om met deze veranderingen mee te groeien. Het klinkt allemaal zo eng, maar het tegendeel is waar, het biedt namelijk enorm veel kansen.

De mogelijkheden met technologie en internet, stellen ons in staat om overal en waar we maar zijn, contact met elkaar te leggen en onszelf hierdoor de mogelijkheid te bieden om meer op de voorgrond te staan.

Daarnaast zijn de stappen die je moet nemen om écht met iemand in contact te komen een stuk makkelijker: even een bericht sturen via Instagram, LinkedIn of Facebook is immers zo gedaan.

 

 

Meer zichtbaarheid door nieuwe inzichten

Wat zichtbaar zijn betekent voor Iris de Jong - gastblog - meer inzichten _ Zichtbaar Netwerken

Met I-OPENER Innovation & Design richt ik me ook op zichtbaarheid in deze veranderende wereld. I-OPENER is afgeleid van eye-opener, wat letterlijk betekent dat je tot nieuwe inzichten komt en iets ontdekt waar je niet eerder opkwam.

In feite heb je in veel situaties die eye-opener nodig om nieuwe manieren te ontdekken, waardoor je organisatie en individueel kunt groeien. Dit is zeker van toepassing binnen bedrijfsinnovatieprocessen, hetgeen waar ik me opricht met I-OPENER.

Er zijn steeds vaker complexe problemen binnen bedrijven, zowel bij profit als non-profit organisaties, waar de meest geschikte aanpak (vaak) onbekend voor is. Hierbij kan je op grote schaal denken aan het lerarentekort, vluchtelingenprobleem of een top-down benadering in plaats van bottom-up binnen commerciële bedrijven.

Als innovatieconsultant, zorg ik voor een andere kijk op deze problemen en genereer ik een positieve verandering met iedere betrokkene binnen de betreffende organisatie. De nieuwe ideeën die ontstaan, komen van alle betrokkenen, want zij hebben immers vaak de beste inzichten door eigen ervaring en beleving.

Dat wat ik doe heeft alles te maken met Imagineering, sociale innovatie en bedrijfsinnovatie, maar er heerst nog zoveel onbekendheid over deze begrippen, dat ik hier ook zichtbaarheid om wil creëren.

Hierbij richt ik me binnen organisaties op het hele systeem, oftewel een heel netwerk van stakeholders en betrokkenen. Meer bekendheid rondom deze verschillende methodes, is essentieel om bedrijven en individuen te kunnen helpen.

 

 

Waarom I-OPENER?

Begin dit jaar heb ik I-OPENER Innovation & Design opgericht en dat komt vooral omdat ik altijd zoveel mogelijkheden zie, maar het inzicht en inspiratie over hoe problemen aan te pakken, vaak binnen organisaties ontbreekt.

Logo i-opener-iris-de-jong

Daarnaast hangt er vaak een zekere mate van onzekerheid en angst, omdat veranderen en innoveren gezien worden als iets ‘engs’. Ik wil met I-OPENER laten zien dat het juist de onderlinge betrokkenheid versterkt, bijdraagt aan een positieve werksfeer en organisatiegroei, er meer draagvlak ontstaat en een duurzaam concurrentievoordeel gegenereerd wordt.

 

Juist door de gezamenlijke aanpak en sterke belevingswaarde, wordt innoveren leuk en effectief.

 

 

 

 

Consultancy trajecten en creatieve sessies

Wat zichtbaar zijn betekent voor Iris de Jong - gastblog - consultancy trajecten _ Zichtbaar Netwerken

Door middel van consultancytrajecten, workshops en creatieve sessies, begeleid, coach en adviseer ik organisaties tijdens innovatieprocessen. Hierbij gaat het dus niet om het genereren van veranderingen door middel van systemen, maar juist veranderen met de menselijke kracht binnen een organisatie.

Betrokkenheid, co-creatie, het dialoog aangaan en creativiteit staan hierbij centraal. Iedere betrokkene wordt zichtbaar, deelt ervaringen en krijgt de mogelijkheid om bij te dragen aan innovatie. We zorgen dus voor een gezamenlijke verandering die niet alleen vanuit de top gecreëerd wordt.

Geen uitdaging is hierin te groot, want ik geloof oprecht dat iedere uitdaging aan te pakken is, zolang er maar een sterke mate van betrokkenheid en openheid is. Samen kom je tot de beste ideeën én als collectief heb je meer kennis dan alleen. Dat laatste wordt ook wel collectieve intelligentie genoemd.

 

 

 

Zes bouwstenen voor een I-OPENER

Wat zichtbaar zijn betekent voor Iris de Jong - gastblog - 6 bouwstenen _ Zichtbaar Netwerken

Deze veranderingen komen onder andere tot stand door zes bouwstenen die ik heb ontwikkeld voor I-OPENER. Uit ervaring heb ik namelijk ontdekt dat het tijdens verander- en innovatietrajecten draait om Inzicht, Inbreng, Inspiratie, Imaginatie (verbeelding), Ideeën (ideevorming) en Impact.

De volgorde kan hierbij verschillen, maar uiteindelijk komen al deze stappen aan bod. Uiteindelijk is het creëren van een echte impact, persoonlijk of organisatorisch, wat we allemaal willen bereiken.

Door zichtbaarheid te geven aan wat er echt binnen speelt en een gezamenlijke en effectieve aanpak hiervoor te ontwikkelen, ontstaan er zoveel nieuwe ideeën die afkomstig zijn van iedereen die betrokken is binnen het proces.

Dat maakt het ook juist zo leuk, want door enthousiasme en creativiteit, krijg je oprecht oog voor elkaar en zie je waarom sommige problemen of processen zo complex zijn, terwijl de kleinste veranderingen al kunnen bijdragen.

 

 

I-OPENER & Zichtbaarheid

Wat zichtbaar zijn betekent voor Iris de Jong - gastblog - different point of view _ Zichtbaar Netwerken

Niet voor niets is de slogan van I-OPENER Innovation & Design ‘Innovation from a different point of view.’ Een ander perspectief, een hernieuwde kijk op zaken en een nieuwe gedeelde visie zorgen voor die waren eye-opener.

Dit alles om de zichtbaarheid te vergroten, van zowel het individu als het collectief, maar ook om een ander licht te schijnen op zaken. Hierdoor wordt de zichtbaarheid op een positieve manier vergroot. Dat is essentieel wanneer je als organisatie wilt veranderen.

 

 

Nieuwsgierig?
Weten wat Iris voor jou kan betekenen?

Iris:
Kijk gerust op mijn website om meer te weten te komen over I-OPENER Innovation & Design, de zes bouwstenen én andere blogartikelen. Je kunt me ook volgen via Instagram en LinkedIn om zelf de eye-opener te ontdekken waar je wellicht (al tijden) naar op zoek bent.

 

Wat zichtbaar zijn betekent voor Iris de Jong - I-OPENER - profielfoto - gastblog - Zichtbaar Netwerken

 

Iris de Jong
I-OPENER Innovation & Design
Innovation from a different point of view

Imagineering | Bedrijfsinnovatie | Sociale innovatie | Design thinking | Systems thinking
www.i-openerinnovation.com

 

 

Instagram: @i.openerinnovation
LinkedIn:    Iris de Jong
Pinterest:   i-opererinnovation
Twitter:      iopenerid

 

 

Namens het Team van Zichtbaar Netwerken bedanken wij, Mariska & Martiena,
Iris voor het delen van haar gastblog op onze website.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *